Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bakalův hněv

Jsou spolu média ve válce? Pokud ano, jakou roli v ní hraje jejich čtenář, posluchač, či divák? A jak je to vlastně s jejich svobodou, nebo obecně se svobodou projevu v Česku? 

Zdeněk Bakala sjednocuje síly v nelítostném souboji o dominantní moc v Česku se svým novým úhlavním nepřítelem, jehož jméno je Andrej Babiš. Spojuje je se svými dřívějšími nepřáteli, kteří v boji s Babišem utrpěli již mnoho drtivých porážek, ale stále vlastní ohromnou zbraň, se kterou je možné Babiše porazit a kterou se Babišovi doposud nepodařilo získat. Ten se mezitím důsledně připravuje, akumuluje veškerou moc, jež je stále k dispozici, aby mohl následující velké válce čelit podobně nelítostnou silou.

Budování armády

Magnát Zdeněk Bakala spolufinancoval vládu Petra Nečase, která je též mediálně známa jako Bakalova koalice [1, 2, 3]. Je majitelem Economie [45], v níž instaloval svou ženu jako místopředsedkyni představenstva, zároveň zde sám působí jako člen dozorčí rady [54]. Economia dnes zahrnuje celou plejádu mediálních titulů, jako jsou Hospodářské noviny, Respekt, Aktuálně.cz, DVTV, ale třeba i Centrum.cz [6]. Nejsou to zdaleka jen mediální tituly, které pan Bakala vlastní. Prostřednictvím Bakala Foundation [7] si buduje armádu [8], jež místo ocelových mečů používá klávesnice. Budoucím novinářům platí cesty do zahraničí a špičkové vzdělání, aby se tito jeho noví zabijáci stali efektivnější silou, kterou bude moci použít.

Mentory nové armády v minulosti byli třeba Jana Ustohalová (MF Dnes), Pavla Holcová (České centrum pro investigativní žurnalistiku), Jindřich Šídlo (Seznam.cz dříve Economia), Tomáš Němeček, Markéta Dobiášová a David Macháček z České televize, Ondřej Kundra a Jaroslav Spurný z týdeníku Respekt (Economia) při obecně prospěšné společnosti Zostřeno, ve spolupráci s Českým centrem pro nezávislou žurnalistiku [9]. 

Zdeněk Bakala také financuje knihovnu Václava Havla [10, 11], kde jsou organizovány nejrůznější sociálně stmelující aktivity a kde se dostává přízně i širší veřejnosti. Schází se zde typičtí voliči TOP 09, stejně tak jako konzervativní křesťanští demokraté, ale dokonce i Zelení a tzv. Nová levice, liberální proud okolo ČSSD. Knihovna byla založena druhou manželkou Václava Havla (Dagmar) a Karlem Schwarzenbergem (TOP 09). Její nejvýraznější tváří je výkonný ředitel Michael Žantovský, jenž se těší velké přízni ve všech masmédiích středního proudu, která se jej ptají na domácí i zahraniční politiku, někdy i na filozofické otázky. Bakala dokonce, jako místopředsedkyni správní rady knihovny, ustanovil svou vlastní manželku [12], aby zajistila co nejlepší chod této instituce.

Pan Bakala vlastní velkolepé mediální impérium a platí nepřeberné množství novinářů. Zdaleka nejde ale jen o projekty na něj finančně napojené. Jde především o centrum mocenské [13]. Budováním své široké podpory posiluje, v tzv. hlavním proudu, všeobecné kulturní povědomí i v novinářské obci. Posiluje odpor k odlišnému vnímání světa kolem této konsolidované sociální skupiny. Vedle cukru je pochopitelně i bič v podobě Think-tanku Evropské hodnoty, který se spolupodílel na vytvoření Centra proti terorismu a hybridním hrozbám [14, 15, 16], projektu Milana Chovance, ministra vnitra z ČSSD. A sám vytváří „black list“ údajně dezinformačních webů [17].

Mezi nejvybranější Bakalovy rytíře patří především novináři z týdeníku Respekt, DVTV, Hospodářských novin a Neovlivní.cz.

Profesionální armáda, pro efektivní službu, nemůže být bez zásluh. V Česku jsou dvě hlavní organizace pro udílení takových cen. Jsou jimi Nadace Open Society Found a Cena Ferdinanda Peroutky.

Mezinárodní organizace Open Society Foundations byla roku 1993 založena americkým magnátem Georgem Sorosem [18,19]. Což je osoba, která je v zahraniční často obviňována z ovlivňování zemí střední a východní Evropy, ale i bývalých zemí Sovětského svazu, z důvodu mocensko-ideoligických pohnutek [20, 21, 22]. Například v Maďarsku Soros operuje prostřednictvím několika podobných nezávislých organizací a je zde jím založená univerzita. Maďarský premiér Viktor Orbán tuto „síť“ kritizuje, jako „podobnou mafii“. Orbán navíc chápe Sorosovy aktivity a vyjádření jako „vyhlášení války“ maďarské vládě [23]. Česká organizace OSF je také podporována britskou a americkou ambasádou [24]. 

Hospodářské noviny z Bakalova mediálního impéria jsou předními držiteli ocenění

Cena Ferdinanda Peroutky je financovaná organizací DOX a Nadačním fondem nezávislé žurnalistiky [25, 26], jejímiž členy jsou např. Jindřich Šídlo [27]. Ten dříve pracoval v Economii patřící Bakalovi [28] a vyznamenání této organizace, podobně jako jeho současná kolegyně ze Seznam.cz Renáta Kalenská, získali [29]. Pro zajímavost jsou dalšími členy třeba prezidentský kandidát Pavel Fischer, bývalý kandidát Petr Pithart, nebo Jan Dražan (Echo24) a Jan Bednář, což je předseda rady ČT, který vyznamenání této organizace roku 2011 taktéž získal [29]. 

Bakala, vedle jiných vlivných lidí (Janeček z RSJ a jeho kolega Dejčmar, který spolufinancoval prezidentskou kampaň Schwarzenbergovi, jenž dříve vlastnil časopis Respekt, předseda představenstva RSJ Winkler, donátor projektu Sabiny Slonkové Neovlivní.cz a dalších) financuje organizaci DOX [30, 31, 32]. Tato organizace se zaměřuje na kulturu a podporuje umělce, kteří jsou jí, nějakým způsobem, blízcí. Například jde o umělce Davida Černého, který měl od TOP 09 a tzv. Bakalovy koalice několik zajímavých zakázek. Je asi nejvíce znám kontroverzními uměleckými díly „Entropa“, nebo „Fuckáč na Vltavě“, jež směřoval na Pražský hrad. [33, 34]

Bakala, ve velkolepém nadcházejícím boji, dokonce uzavřel spojenectví i se svým dřívějším nepřítelem – ČSSD přes obávanou PR agenturu Bison & Rose [35, 36], nicméně ČSSD také zdaleka není chudá nevěsta na vdávání, jak by se zdánlivě, po koaliční válce s hnutím ANO a po všech utrpěných drtivých porážkách, mohlo zdát.

Zbraň hromadného ničení

„Podle expertů, kteří sledovali volby do rad za poslední období, je tichým tajemstvím, že v Radě ČT mají dnes většinu lidé vybraní ČSSD. Proto zřejmě tento návrh ve vládě ČSSD nepodpořila, ač to měla mnoho let v programu. Přitom žádná politická strana by neměla uplatňovat dominantní vliv na veřejnoprávní média,“ uvedla známá advokátka Hana Marvanová. 

Česká televize, jako veřejnoprávní médium a jako mocná zbraň, kterou v rukou třímá ČSSD. Opravdu?

Předsedou komise rady ČT, jak bylo již výše zmíněno, v části o Ceně Ferdinanda Peroutky, je Jan Bednář. Místopředsedy pak jsou Jaroslav Dědič a Richard Hindls. Dědič byl v minulosti ředitelem marketingu ČKD Holding, pracoval také jako PR specialista a tiskový mluvčí Bohuslava Sobotky, který v té době vedl ministerstvo financí.

Mezi členy rady jsou například:

  • Zdeněk Šarapatka, komentátor Forum24, do roku 1998 člen ČSSD, spolupodílel se na kauze Sabiny Slonkové Olovo, ze které později ekonomicky profitovali i novináři z Respektu, jejž vlastní Bakala.
  • Ivana Levá je politička KSČM.
  • René Kühn, majitel PR agentury, se mj. podílel na předvolebních kampaních ČSSD.
  • Jaroslav Maxmilián Kašparů, řeckokatolický kněz a psychiatr, bývalý člen KDU-ČSL, který přestoupil do M. Kalouskovi nové partaje TOP 09, podporované Bakalou.
  • Michael Hauser, aktivista a zakladatel občanského sdružení Socialistický kruh, který píše do Deníku Referendum (finančně napojeného na ČSSD), kde je aktivním podporovatelem ČSSD.
  • Vratislav Dostál, vedl domácí rubriku Deníku Referendum, taktéž podporovatelem ČSSD, nyní pracuje pro server Info.cz.
  • Jan Brandejs, pracoval jako PR specialista Ministerstva průmyslu a obchodu, byl poradcem premiérům V. Špidly, S. Grosse a J. Paroubka
  • Luboš Beniak v roce 2013 začal vést českou pobočku britské PR agentury Shilland & Co Central Europe, ve stejném roce dělal mluvčího Ministerstvu Průmyslu a obchodu, pod vedením Vladimíra Dlouhého.

Tato rada [37] zvolila generálního ředitele České televize Petra Dvořáka krátce poté, co pan Dvořák projevil svou loajalitu Radě mediálním konfliktem s Andrejem Babišem. 

Dvořák napadl Babiše s tím, že používá „estébácké postupy,“ když Mladá fronta DNES kritizovala Českou televizi za to, že utratí 12 milionů za PR služby. Jednou ze tří firem je PR agentura Bison & Rose, kterou spoluvlastní vlivný poradce Milana Chovance Miloš Růžička. [36, 38, 39, 40]

„Přijde mi podivné, když čtyři dny před krajskými volbami pan Sobotka otevíral studio ČT v Brně,“ prohlásil tehdejší ministr financí Andrej Babiš [41]

To, že je Česká televize otevřená Bakalově koalici koneckonců dokládá i analýza Centra mediálních studií na FSV UK, kterou si rada ČT nechala vypracovat a kterou před veřejností utajuje. Z analýzy vyplývá, že ČT v období senátních a krajských voleb, roku 2016, manipulovala českou veřejnost, ve prospěch politické strany TOP 09. Analytik Jan Křeček vysvětluje, že se novináři „zkrátka nedokáží vyvázat ze svého vidění světa, v němž je TOP 09 důležitější než ve vidění světa u většiny lidí mimo redakce“ a dodává, že se z téhož důvodu analýzou odmítla zabývat i Rada pro televizní a rozhlasové vysílání. [42, 43, 44]

Bisoni

PR Agentura Bison & Rose je obávanou, společnou a prodlouženou rukou Bakalovy koalice s ČSSD [35, 36].

Přiléhavým příkladem budiž interview Bakalova serveru Aktuálně.cz s konkurenčním miliardářem Radimem Jančurou (zakladatel a vlastník společností Student Agency a RegioJet), který v rozhovoru kritizoval Chovance a jeho reorganizaci policie a jehož rozhovor byl redakcí výrazně zcenzurován. Pro příklad je zde citace, ze které byla zvýrazněná věta z rozhovoru odstraněna. „Vím, že to byla trochu nadsázka, a myslím, že si to připravoval sám, a ne jeho dvorní agentura Bison & Rose, protože ti by to udělali jinak. Jeho základní chybou bylo, že o sobě řekl, že je slušný a chudý politik z tradiční strany“ [45].

Pro zajímavost dodávám, že redakcí Aktuálně.cz také byla vyňata celá Jančurova kritika Martina Romana, miliardáře a bývalého generálního ředitele ČEZ. Roman byl roku 2009 přistižen s Mirkem Topolánkem na luxusní jachtě v Toskánsku, nebo v Dubaji s předsedou Rozpočtového výboru Pavlem Suchánkem (ODS). Karel Schwarzenberg se tehdy nechal slyšet, že je údajně „veřejným tajemstvím v této republice, že ČEZ tady financoval politické strany.“ Z těchto indicií by tedy mohlo vyplývat, že na ČEZ, minimálně v minulosti, byla ekonomicky napojená jak ODS, tak ČSSD, což se snaží Bakalovo impérium zakrýt.

Obávaná agentura Bison & Rose je v současnosti mostem mezi ČSSD a původní Bakalovou koalicí. Kdysi ale služeb agentury využíval i sám Babiš [46]. To bylo ještě před tím, než vstoupil do politiky a než se stal rizikem jak pro Bakalu, tak i pro Sobotku, jehož straně začínal rychle ubírat volební preference. Oslabená ČSSD navíc začala ztrácet své penězovody a objevily se tak zde velké problémy s financováním, kterým nepomohlo ani rozhodnutí soudu ve věci zesnulého Zdeňka Altnera, jemuž má ČSSD vyplatit skoro 350 milionů korun [47]. Bakalova koalice se tak rozšířila a agentura Bison & Rose byla ČSSD otevřena dokořán pro využití, zatímco Babišovi byl do ní naopak přístup odepřen [36]. 

Babiš tak agentuře nemohl přijít na jméno, veřejně ji označil za „lobbistickou agenturu“, za „manipulátory a provokatéry“. Mocná organizace se ale obrátila na české soudy a ty, předběžným opatřením, ji Babišovi zakázali jakkoliv kritizovat až do konečného rozhodnutí soudu. Babiš například nesmí říkat, že Bison & Rose ovlivňuje Českou televizi, Economii, ministerstvo vnitra, nebo Bohuslava Sobotku [48].

Bison & Rose navíc Mafru čtyřnásobně zažalovala o 12 milionů korun za článek o Hotelu Kladenka, o němž Mafra napsala, že ji „Sobotkovi muži“ (rozuměj Bison & Rose) koupili za podezřele nízkou cenu [49]. Spoluvlastník agentury a miliardář Růžička se přitom nechal v sarkastickém rozhovoru pro Deník slyšet, že se za Sobotkova muže sice nepovažuje, nicméně „váží si toho, neodmítá to“. Rozhovor ze serveru nicméně po čase zmizel.

PR Agentura již vyprodukovala masivní množství takových žalob, navíc do mocenského boje byla, pod Chovancovým vedením resortu vnitra, zapojena i kontrarozvědka, kterou měl Chovanec zaúkolovat k tomu, aby sledovala Babiše a jeho okolí, neboť údajně mělo existovat podezření, že se Chovance chystá kdosi zdiskreditovat a k tomu účelu má být zneužita Mladá fronta DNES v dřívějším vlastnictví Babiše. Aby toho nebylo málo, Chovanec veřejně obvinil Martina Stropnického z hnutí ANO z toho, že zneužil zpravodajských služeb, neboť u Chovancovy vily v Dejvicích měl být zadržen agent vojenské rozvědky [50, 51].

Kauza je mediálně známá ale především díky jakési špatně smontované kompromitující fotografii, která údajně měla vyvolat dojem, že je na ní pan Chovanec, dívající se patrně na mladistvou nahou dívku. Mafra potvrdila, že i k nim do bulvární odnože Expres taková fotografie dorazila, nicméně Babiš obvinil Bison & Rose z toho, že jde o jejich kampaň, která má hnutí ANO, prostřednictvím Mafry, poškodit [52].

Ať už to bylo jakkoliv, je vcelku zřejmé, že Bakalova koalice vstoupila s magnátem a současným premiérem Babišem do otevřené války. Z kontraktů [53] Českého Aeroholdingu, pražského dopravního podniku, ministerstva pro místní rozvoj, Státního pozemkového fondu, pražského magistrátu, Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, Letištěm Praha, Čeprem, Českou televizí, Správou národního parku Šumava a ČEZem s touto PR firmou Bison & Rose, které se v politickém zákulisí říká výmluvně „Bisoni“ a která by ani nemohla existovat bez masivního příjmu z veřejných peněz, je ale patrné, že jde o velmi mocného a nebezpečného soupeře, kterému magnát Babiš, jakož i všichni ostatní politici, kteří by chtěli Bakalově koalici čelit, budou čelit s vypětím sil. A pokud se jim bude dařit, pak se nevyhnou obrovským investicím do vyčerpávající mocensko-ekonomické války v tomto souboji předních českých magnátů.

1. https://zpravy.idnes.cz/bakala-daroval-pred-volbami-pravici-pres-28-milionu-cssd-se-zlobi-pw1-/domaci.aspx?c=A100602_172122_domaci_cem
2. https://www.novinky.cz/ekonomika/202104-bakala-daroval-pred-volbami-ods-top-09-a-vv-28-5-milionu.html
3. https://www.lidovky.cz/ods-top-09-a-vv-dostaly-od-miliardare-bakaly-temer-30-milionu-p3o-/zpravy-domov.aspx?c=A100602_160103_ln_domov_lya
4. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/media/1443339-bakala-potvrdil-koupi-vetsinoveho-podilu-v-economii
5. https://ekonomika.idnes.cz/financnik-bakala-potvrdil-rozsireni-sveho-imperia-o-vydavatelstvi-economia-1vt-/ekonomika.aspx?c=A080829_212630_ekonomika_jte
6. http://economia.ihned.cz/produkty-a-sluzby/tistene-tituly/
7. http://www.bakalafoundation.org/o-nas/
8. http://www.nicm.cz/bakala-foundation-bude-vybirat-stipendisty-z-238-zajemcu-o
9. http://katedra.upmedia.cz/prilezitost-achillova-data-iv-investigativni-in-depth-zurnalistika-v-souvislostech/
10. http://www.bakalafoundation.org/partneri/knihovna-vaclava-havla/
11. http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/knihovna-vaclava-havla-se-chce-odpoutat-od-bakaly-1103410
12. http://www.vaclavhavel-library.org/cs/o-nas/spravni-rada
13. http://rejstrik.penize.cz/28191226-economia-a-s
14. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ideologove-nebo-odvazni-bojovnici-s-propagandou-think-tank-evropske-hodnoty-drazdi-politiky_201701131300_dbernardy
15. http://www.evropskehodnoty.cz/kremlinwatch/kw3/
16. https://zpravy.idnes.cz/budeme-reagovat-i-na-dezinformace-politiku-rika-pravnicka-z-vnitra-1d2-/domaci.aspx?c=A170103_162532_domaci_kop
17. http://www.evropskehodnoty.cz/fungovani-ceskych-dezinformacnich-webu/weby_list/
18. https://www.opensocietyfoundations.org/people/george-soros
19. https://www.mediamatters.org/blog/2010/11/09/what-beck-wants-you-to-believe-about-soros/173117
20. https://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-30/orban-accuses-soros-of-stoking-refugee-wave-to-weaken-europe
21. https://www.mediamatters.org/blog/2010/11/09/what-beck-wants-you-to-believe-about-soros/173117
22. http://www.foxnews.com/story/2010/11/11/glenn-beck-five-step-plan.html
23. http://www.info.cz/svet/soros-nam-vyhlasil-valku-tvrdi-orban-madarsko-se-chysta-na-financnika-tvrde-uderit-10666.html?fb_comment_id=1872593889421075_1872776412736156#f687b40824821
24. http://osf.cz/cs/kdo-jsme/partneri/
25. https://www.mediaguru.cz/clanky/2017/02/cenu-ferdinanda-peroutky-maji-kucera-a-honzejk/
26. http://www.nfnz.cz/aktuality/podporujeme-cenu-ferdinanda-peroutky/
27. https://ferdinandperoutka.cz/spolecnost-ferdinanda-peroutky/
28. https://www.mediaguru.cz/clanky/2016/07/redakce-economie-se-meni-odchazi-i-jindrich-sidlo/
29. https://ferdinandperoutka.cz/nositele-ceny-ferdinanda-peroutky/
30. http://www.bakalafoundation.org/partneri/dox/
31. https://neovlivni.cz/neznami-cesti-mecenasi-vaclav-dejcmar/
32. http://www.dox.cz/cs/o-nas/lide
33. http://www.dox.cz/cs/vystavy/entropa-david-cerny
34. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/1426443-cerny-je-jedinym-autorem-entropy-pro-brusel-za-mystifikaci-se-vlade-omluvil
35. https://mam.ihned.cz/c1-15752530-economia-s-bison-rose
36. https://echo24.cz/a/wdfim/babise-opustil-piarista-odesel-k-poradci-ministra-chovance
37. http://www.ceskatelevize.cz/rada-ct/clenove-rady/
38. https://domaci.ihned.cz/c1-65624980-pouzivate-estebacke-postupy-padesatych-let-oprel-se-generalni-reditel-ct-dvorak-do-mf-dnes
39. https://www.mediar.cz/ct-si-na-pr-vybrala-bison-rose-ami-a-stance/
40. https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/ceska-televize-utajuje-smlouvy-bison-and-rose.html
41. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/je-to-snuska-lzi-tvrdi-sef-ct-dvorak/r~2b37d7c0f37911e6984a002590604f2e/
42. https://a2larm.cz/2017/12/ct-pred-volbami-v-roce-2016-zvyhodnila-top-09/
43. https://zpravy.idnes.cz/ceska-televize-cesky-rozhlas-zvyhodneni-top-09-analyza-pp9-/domaci.aspx?c=A171220_151222_domaci_fer
44. https://a2larm.cz/2017/12/neresis-sumy-okamura-te-vypne/
45. http://manipulatori.cz/cenzura-v-primem-prenosu-ceho-se-boji-aktualne-cz/
46. https://echo24.cz/a/iYURQ/babisovo-priznani-s-bizony-jsem-spolupracoval-ale-to-jeste-neridili-policii
47. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2175589-kolik-nakonec-zaplati-altnerovi-cssd-jeste-nevi-ceka-na-soud-ten-ceka-na-dedice
48. https://zpravy.idnes.cz/andrej-babis-soud-bison-rose-d1o-/domaci.aspx?c=A170905_163922_domaci_mpl
49. https://www.mediar.cz/majitele-bison-rose-zazaluji-mafru-o-12-milionu/
50. https://zpravy.idnes.cz/fotomontaz-chovance-s-nahou-divkou-du6-/domaci.aspx?c=A151005_145705_domaci_cen
51. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2052202-silove-resorty-v-klinci-vojenska-rozvedka-odmita-ze-sledovala-chovance
52. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1596245-vznikla-na-me-kompro-fotomontaz-tvrdi-chovanec-jednu-fotografii-zverejnil
53. http://neovlivni.cz/miliony-pro-bisony-prehled-kontraktu-mezi-statem-a-agenturou-chovancova-duvernika/
54. http://economia.ihned.cz/o-spolecnosti/organy-spolecnosti-management/

Autor: Antonín Novák | čtvrtek 1.2.2018 10:00 | karma článku: 39,17 | přečteno: 5541x
  • Další články autora

Antonín Novák

Rozloučení

Díky vašim hezkým reakcím, čtenosti a podpoře mne začalo bavit tady psát články, dlouho to ale bohužel nevydrželo a jak se říká: v nejlepším se má přestat.

15.12.2019 v 20:12 | Karma: 27,16 | Přečteno: 1003x | Diskuse| Hyde park

Antonín Novák

Moje likvidace od adminů blogu

Bránil jsem se kyberšikaně, kterou se mě snažili šikanátoři vystrnadit z tohoto blogu, jako nového autora. Že prý moje články mají vysokou karmu a čtenost. A proto jsem byl adminy zablokován, abych se nemohl bránit.

13.12.2019 v 18:24 | Karma: 22,51 | Přečteno: 1243x | Diskuse| Hyde park

Antonín Novák

Nulová tolerance kyberšikany v diskuzích

Rozmohl se nám tady takový nešvar. A tím jest argumentum ad hominem, jehož autoři tapetují se snahou znechutit autora blogu k psaní dalších textů a diskutujícím věcně diskutovat. Proto jsem tomu vyhlásil nulovou toleranci.

12.12.2019 v 14:08 | Karma: 29,67 | Přečteno: 1402x | Diskuse| Společnost

Antonín Novák

Masakr v ostravské FN: Výborná práce policie, nebo debakl?

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) označil práci policie za "výbornou". Opravdu její práce byla tak zářivá, nebo místy připomínala bláznivou americkou tragikomedii? A jaké plyne z tragédie ponaučení pro společnost?

11.12.2019 v 14:40 | Karma: 39,29 | Přečteno: 9755x | Diskuse| Politika

Antonín Novák

Trestní stíhání Babiše: Střet zájmů, nebo další fraška?

Do Česka dorazil audit Evropské komise. Piráti podali trestní oznámení na neznámého pachatele. Je premiér ve střetu zájmů? Mají se úředníci při vyplácení dotací bát? A čerpal Agrofert dotace neoprávněně? Probereme si.

3.12.2019 v 21:59 | Karma: 35,24 | Přečteno: 1198x | Diskuse| Politika

Antonín Novák

Zvací dopis Demokratického bloku kongresu USA

Zástupci populistické opozice vynaložili další úsilí o záchranu demokracie a jejich pořádků. Nastal čas své občany umlčet i zahraniční silou. Naše redakce získala originál dokumentu, který zaslal Demoblok US kongresu.

3.12.2019 v 15:18 | Karma: 32,26 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Antonín Novák

Inteligence voličů "Demobloku"

Voliči tzv. demokratického bloku se sami často označují jako ta inteligentnější část národa. Je tomu skutečně tak? Podíváme se na fakta.

29.11.2019 v 16:59 | Karma: 40,25 | Přečteno: 2185x | Diskuse| Politika

Antonín Novák

Proč by NSZ Zeman neměl obnovit řízení proti premiéru Babišovi

Blíží se doba, kdy nejvyšší státní zástupce Zeman chce veřejnosti sdělit své zásadní stanovisko. Proč by neměl podléhat mediálnímu, politickému tlaku a rušit zastavení trestního stíhání proti premiérovi?

23.11.2019 v 12:24 | Karma: 43,51 | Přečteno: 8537x | Diskuse| Společnost

Antonín Novák

10. křížová výprava

Bude pokračovat destabilizace Blízkého východu? A chystá USA další válku, která vyžene do světa další vlny uprchlíků?

13.8.2018 v 13:56 | Karma: 26,29 | Přečteno: 1173x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3308x
Rád analyzuji politický svět kolem sebe, jak domácí tak zahraniční. A pak to občas okomentuji. :-)

Seznam rubrik